Het virtuele schuitje van Stijn en Deborah

19 januari 2010

De werf deel 29: Fermacell

Sinds de ramen en het glas geplaatst zijn, zijn we er weer volle bak ingevlogen.
Oorspronkelijk was gepland om de vloer halverwege januari te laten plaatsen. Tijdens het kerstverlof hebben we dan ook al het mogelijke gedaan om zo veel mogelijk binnenafwerking te plaatsen. De achterstand door de late plaatsing van de ramen hebben we echter niet meer kunnen inhalen. Gelukkig hebben we de parketleggers nog kunnen uitstellen.


Het grootste werk van de laatste weken was het plaatsen en afwerken van de fermacell-bekleding. Deze gipsvezelplaat kan je vergelijken met gyproc, maar dan wel vele malen sterker en stootvaster.Gelukkig konden we op hulp rekenen voor de plaatsing van het plafond, want met 12 kg per plaat is het geen licht werkje. De meeste platen zijn ondertussen geplaatst, maar het afwerken van de hoeken en de voegen is nog niet voltooid.

Meten, zagen, nieten, schroeven, voegen plamuren,... Fermacell gaat nooit vervelen

Alvorens de platen te hangen moesten alle leidingen natuurlijk mooi weggewerkt worden: electriciteit, stuurkabels domotica, water, riolering, ventilatie... het werd een heel gepuzzel.

kabelspaghetti (klik foto aan om te vergroten)

Tussen de keuken en de leefruimte, en rond het toilet hebben we lichte scheimuurtjes van Ytong geplaatst. En vervolgens gepleisterd met dunplamuur.

Ytong muurtjes

Nog een leuk projectje: tussen keuken en leefruimte komt een grote schuifwand. Ook dit hebben we zelf in elkaar geknutseld. Het heeft wat moeite gekost om de rail mooi in de plafond in te werken, en om het 120 kg zware gevaarte op te hangen, maar het resultaat mag er wezen.
de wording van een schuifwand


Tot slot nog wat mooie prentjes van het huisje en omgeving in wintersfeer.

Labels: , ,

3 Comments:

  • Hey Stijn en Deborah!

    Dat ziet er toch weeral goed uit, jullie hebben hard gewerkt! Ik ben benieuwd hoe het er uit zal zien als we nog eens in de buurt komen!

    groetjes, Ann, Mario, Selle en Mil

    By Anonymous Anoniem, at 21 januari 2010 om 21:24  

  • Hallo Stijn en Deborah
    de foto's op jullie blog lijken als 2 druppels water op onze huidige werkzaamheden... wij zijn momenteel de plafonds aan het plaatsen met fermacell... een klein vraagje, deden jullie de bepleistering zelf? wij twijfelen nog steeds en zijn wel al bezig met het uitplamuren van de vijsgaatjes... kunnen jullie ons enkele tips geven? Gebruikten jullie de fermacell producten voor bepleistering?
    Alvast een dikke proficiat met jullie werken! en bedankt voor de hulp!
    Groetjes uit haaltert
    Evy en Christophe

    By Blogger Unknown, at 29 mei 2010 om 17:49  

  • Dag Evy en Christophe,
    Leuk om te horen dat er nog mensen onze blog volgen.

    Ja, we hebben het zelf geplamuurd.
    Eerst met voegengips, dan afschuren, dan met de voorgemengde fijnplamuur.

    Zoals je in een andere blogpost kan lezen hebben we ook een dag een schuurmachine gaan huren om plafonds te schuren. Veel vierkante meters boven het hoofd opschuren werd immers te lastig voor nek en schouders.
    Fijnplamuren is niet hetzelfde als pleisteren, want is slechts een halve mm dik. Zorg dus dat je voegen heel erg vlak zijn afgeschuurd, want met de fijnplamuur krijg je het moeilijk nog bijgewerkt.

    groeten,

    Stijn en Deborah

    By Blogger Stino, at 29 mei 2010 om 21:19  

Een reactie posten

<< Home