Het virtuele schuitje van Stijn en Deborah

24 september 2006

Samara

Russen zijn niet te betrouwen, vooral niet als het auto's zijn.

Een auto hebben is leuk, maar het is bijzonder vervelend als hij je in de steek laat.
Onlangs nog was de handrem geblokkeerd als we een logé naar de bus moesten rijden. Niet leuk dus. En eergisteren begon de auto een vreemd lawaai te maken. Ondertussen is het geluid weer verdwenen, maar daarmee is mijn achterdocht niet weg.

Er zijn drie opties:

Optie 1: Pimp my Lada
We pakken de Lada Samara grondig aan, en maken er een serieuze auto van.
Zo ongeveer ziet hij er nu uit:
(met ietske meer mos dan op deze foto die ik op het net gevonden heb. En met putjes in de voorruit. En met kapotte pompjes van de kofferklep. En zonder siervelgen...)

Zo zou hij er eventueel uit kunnen zien:

Of zo?
Of hebt u betere ideeën? Voorstellen voor een 'pimp-my-lada-facelift' zijn welkom in de comments.

Optie 2: Inruilen voor een nieuwe wagen
We zouden onze Lada nog ten gelde kunnen maken bij de aankoop van een nieuwe wagen. Citroën geeft bijvoorbeeld 1500€ voor het oude blik bij aankoop van een nieuwe wagen. Zo kost de Xsara Picasso dankzij de kortingsactie slechts 11.999€. Niet veel geld voor zo'n wagen lijkt me. Maar voor een versie met diesel en airco ben je toch al gauw 4000€ extra kwijt. Al bij al een dure grap dus.

Optie 3: Liquideren en tweedehandswagen kopen
We kunnen ook een tweedehandswagen kopen. Ofwel een goedkoop en zuinig dieseltje, ofwel een leuke jeep of cabrio. Bij voorkeur zelfs liefst een combinatie in de vorm van een goedkoop jeepje, op lpg of zo.
Ik ben wel bang dat ik bedrogen wordt bij de aankoop van een tweedehandswagen.

En wat doen we dan met de Lada? Liquideren bijvoorbeeld:


Conclusie: ik weet het nog niet goed.
Commentaren of voorstellen zijn welkom in de comments.

4 Comments:

  • Een nieuw mobieltje kopen op afbetaling. Onderhoudscontract nemen. Lijkt misschien duur, maar twee keer nieuwe ruitenwissers en je hebt het er al uit. En eens informeren bij Laszlo, want die kan korting krijgen bij Opel. Opel doet regelmatig ook uitverkoop van stockcars en andere dingen die op de parking staan...

    Groeten van zij-met-het-gele-gevaarte-en-best-wel-Opelfan

    By Anonymous Anoniem, at 25 september 2006 om 15:39  

  • Euhm, je kan ook het dak eraf halen en er een bloempot van maken? Of waterdicht maken en er een vijver in maken. Weet je wat ik laatst zag (en nog wel op de graslei in Gent): een boot waar ze de auto omheen hadden gebouwd, zodat het net leek alsof de auto in het water aan het rijden was. Zag er heel cool uit. Dat was dan wel met een oldtimer cabrio, maar met een lada moet het toch ook lukken?

    By Blogger Helena, at 26 september 2006 om 10:01  

  • @Hel: zeker dat het een boot was? Misschien zag je wel gewoon een auto die na een accident aan het zinken was? Ik ben er trouwens zeker van dat Lada's niet waterdicht zijn, want winddicht zijn ze ook niet.

    @zij-met-het-gele-gevaarte-en-best-wel-Opelfan: bedankt voor de tip. Doe je toevallig je gele gevaarte niet weg? Ruilen met een witte tank? ;-)

    By Blogger Stino, at 26 september 2006 om 21:12  

  • Ik ruil m'n bakkie alleen in voor groter, aircoiger, gpseriger en indien mogelijk automatischer *grijns*
    Groeten van zij-met-het-gele-gevaarte-en-best-wel-Opelfan

    By Anonymous Anoniem, at 27 september 2006 om 21:57  

Een reactie posten

<< Home