Het virtuele schuitje van Stijn en Deborah

22 augustus 2008

De werf, deel 10

Het is nog steeds geduldig wachten op de bouwaanvraag.

In afwachting daarvan zijn we al begonnen aan het voorbereidende werk.

Bij de gemeente hebben we een rioleringsplan aangevraagd. De huidige woning heeft achteraan een rioleringsaansluiting, maar de uitbreiding willen we vooraan aansluiten (leve het hoekperceel).


Vol goede moed ben ik beginnen graven op het aangegeven punt. Tevergeefs. Massa's stenen en boomwortels gevonden, maar geen rioleringsaansluiting.
Dan maar wat dieper, en wat breder, tot er een sleuf was van 4 meter lang en ruim een meter diep. Nog steeds zonder resultaat.



Tot tweemaal toe is iemand van de technische dienst van de gemeente komen kijken, om uiteindelijk te besluiten dat de aannemer die de straat enkele jaren geleden heeft aangelegd onze rioleringsaansluiting vergeten is. Nochtans staat het wel op het as-built-plan, dus de profiteur is er wel voor betaald geweest.
Als we het zouden eisen moet de aannemer de straat terug open leggen, en onze aansluiting voorzien. Dat kan echter nog lang duren en veel gezever opleveren. Dus kozen we voor de makkelijkere oplossing: de aansluiting met de buren delen. Gelukkig maakten deze hier geen probleem van.

De lork bood nog enige weerstand, maar uiteindelijk is het gelukt: de rioleringsaansluiting ligt klaar. Met dank aan broer Jeroen.


Labels: , , ,

2 Comments:

Een reactie posten

<< Home