Het virtuele schuitje van Stijn en Deborah

22 februari 2010

de werf, deel 30: Fermacell the sequel

De pret met de Fermacell houdt niet op. Enkele sfeerbeelden:


Bij een goed uitgevoerde houtskeletbouw wordt doorgaans gebruik gemaakt van een leidingenspouw om alle elektriciteit en sanitaire leidingen te verbergen. Wij hebben er echter voor gekozen om alle stopcontacten en dergelijke in binnenmuren te voorzien, zo winnen we 6 cm nuttige ruimte per muur. Enige uitzondering is de zijmuur van de keuken, en verder drie schakelaars die uitgevoerd zijn met speciale luchtdichte hollewanddozen.
Wand van de keuken vol met bekabeling.
De luchtdichting zit op de OSB wand, zodat kabels of stopcontacten deze niet doorprikken.

In de berging hebben we een inbouwtoilet voorzien. Ik zag er wat tegenop, maar het was eigenlijk een leuk werkje. De pot wordt pas opgehangen nadat de vloer betegeld is.

Inbouwtoilet

De gyproc plafond is niet enkel gevoegd, maar ook volledig uitgeplamuurd. Een verschrikkelijk langdradig en vervelend werkje.





Om het schuurwerk wat vooruit te laten gaan hebben we een grote schuurmachine gehuurd. De voegpasta van de Fermacell platen is immers behoorlijk taai om handmatig te bevechten, en mijn gewone schuurmachine zou het niet lang overleven met alle fijn stof.


Resultaat van al dat schuren: letterlijk alles is overdekt met een laagje ultrafijn stof. En helaas niet enkel op de werfzone... kuch, kuch!

Labels: , ,