Het virtuele schuitje van Stijn en Deborah

19 oktober 2008

De werf, deel 11

De keuken van het huisje was echt afgrijselijk, vies, onhandig, ..., kortom niet leuk. Oordeel zelf:

Omdat er een grote nieuwe keuken voorzien is in de uitbreiding, wouden we onze centjes niet verspillen aan een tijdelijke nieuwe keuken, en hadden we een grote gasbarbecue gekocht. Leuk, maar niet voor elke dag. Omdat we nu toch nog een extra winter in het kleine huisje moeten kamperen hebben we vorige weken uiteindelijk toch maar de keuken in het nieuw gestoken. Hieronder een verslag van de werken.

Afbraakwerken met grof geweld.

De wand is bekleed met Fermacel. Een stuk duurder dan Gyproc, maar veel steviger, en watervast. Fermacel platen worden aan elkaar gelijmd, dus er moet minder geschuurd worden dan bij gipskartonplaten. Helaas vervalt niet alle schuurwerk. De witte stofwolk zorgt ervoor dat alles in en rond het huis nu twee weken later nog steeds een flinterdun wit laagje heeft. Alle kuiswerk ten spijt.

Omdat ik de gasleiding niet wou verleggen heb ik links een stuk uit de kast moeten zagen. De leiding zelf wordt achteraf netjes weggewerkt achter een verhoogd boordje. Op de foto pruts ik met de elektriciteit voor de koelkast en de stopcontacten.

Het fornuis hebben we gerecupereerd, maar de spoelbak is spiksplinternieuw.



In de loop van deze week serveer ik nog foto's van hoe de keuken er momenteel uit ziet.

Labels: ,