Het virtuele schuitje van Stijn en Deborah

14 juni 2009

de werf, deel 14: voorbereiding vloerplaat

Door de hevige regen liggen de werken deze ochtend tijdelijk stil. Het ideale moment om even een stand van zaken op te maken.

Na de doortocht van de graafmachine was er nog veel werk om de laag zeefzand perfect gelijk te leggen. Met behulp van een zelfnivellerende laser hebben we een aantal stoepstenen perfect op niveau gelegd. Omdat deze stenen 5 cm hoog zijn, vormen ze meteen de ideale ondersteuning/afstandshouder voor de wapening van de vloerplaat.







Vervolgens kwam er een laag plastiek over, en dan is het de beurt aan de wapening. We hebben geen traditionele kruipkelder die op stroken is gefundeerd, maar een dragende vloerplaat op volle grond. Om vervormingen tegen te gaan heeft deze plaat een boven- en een onderwapening. Veel staal dus, en ook veel werk.






Rondom rond zie je oude isolatieplaten die een tweede leven tegemoet gaan, als verloren bekisting. Verse beton zet een heel grote druk op de bekisting, en daarom zijn de slappe isolatieplaten aan de achterzijde gesteund met houten piketten en een grote berg zand.


Nu moest enkel nog de bovenzijde van de bekisting perfect waterpas geplaatst worden. Gelukkig merkten we nog net op tijd dat er een grote speling zit op de niveau's die onze goedkope (Aldi) laserwaterpas aangeeft. Met behulp van een geleende digitale waterpasdarm is het toch nog goed gekomen, 1000x dank aan Patrick.

Labels: , ,