Het virtuele schuitje van Stijn en Deborah

23 juni 2009

de werf, deel 16: montagedag 1

De kop is er af, vandaag zijn we eindelijk gestart met de montage van ons nieuwe huis.

Rond halfacht vanmorgen stond er een grote oplegger voor de deur, op de voet gevolgd door een cameraman en een vertegenwoordiger van Jonckheere, de leverancier van het skelet. Blijkbaar wilden ze een promofilmpje draaien. Daar is echter niets van in huis gekomen, want er waren wat problemen... Men had verkeerd verondersteld dat de werfkraan meteen alles van de opligger ging tillen, zodat die daarna door kon rijden. Helaas is onze voortuin niet groot genoeg, en zou dat sowieso enkele uren in beslag hebben genomen. Na wat onprettige discussies is alles toch opgelost geraakt: de oplegger blijft hier staan, en de vrachtwagen rijdt zonder oplegger terug naar Gent [en wij betalen een extra transport :-( ].

Parkeerdruk, en onderschat probleem in Sint-Job

Alvorens de meccano in elkaar te steken werden de laatste stukken stelregel geplaatst. Die zorgt ervoor dat het houten geraamte verankerd zit aan de fundering. In vorige post kon je lezen dat die stelregel met een apart transport ging toekomen. Helaas kwam dit pas maandag rond 16u toe, en waren die paar uurtjes die ons toen nog restten onvoldoende om alles af te hebben. Rond 10 u vanmorgen zat dit werk er dan toch op, en nam onze sympathieke aannemer, Stijn Van Asch, zijn hyperprofessionele laser om te controleren of de Ytong opstand en de stelregel wel waterpas staan. En dat doen ze perfect, hulde aan onszelf!

Montage van de stelregel, maandagavond


Controle van de pas


Eindelijk konden we van start gaan met het echte werk: het opbouwen van het skelet.
We hebben zo hard gewerkt dat er nauwelijks foto's zijn. Stay tuned, morgen ongetwijfeld meer.


En we zijn vertrokken!


Daar vliegt een stukje inkomhal

Labels: ,

2 Comments:

  • Hey!

    Leuk zeg, zo de bouw van jullie huis. Wij volgen het op de voet!

    Veel succes nog!

    By Blogger Jeroen en Lisa, at 24 juni 2009 om 07:00  

  • Leuk om volgen zo...

    Konden jullie niet per boot in 't kanaal de onderdelen laten leveren, dan straat afsluiten en mobiele kraan gebruiken om alles naar overkant te brengen? :)

    Groetjes...

    By Anonymous Koen, at 24 juni 2009 om 07:43  

Een reactie posten

<< Home