Het virtuele schuitje van Stijn en Deborah

25 juni 2009

de werf, deel 18: montagedag 3

Vanmorgen was de tweede levering er. Alweer een bijna volle oplegger.



Na het lossen van de vrachtwagen zijn we heel de voormiddag zoet geweest met het plaatsen van de balken. Die waren net iets te lang (of we hebben de wanden iets te dicht bij elkaar geplaatst, het is maar hoe je het bekijkt). Na veel schaven, passen en kloppen zijn ze mooi op hun plaats gekomen.



En dan was het tijd voor de vloerbalken, alvorens de verdiepingswanden geplaats kunnen worden. Vol goede moed hebben we met ontzettend veel geduld en een massa ellendige spijkers de balkschoenen bevestigd.



En toen sloeg het noodlot ongenadig toe: de balkschoenen bleken te smal voor de vloerbalken. Opnieuw een telefoontje naar Jonckheere dus.


Die bevestigden de vergissing, en stuurden een spoedlevering met de juiste balkschoenen. Om 18u30 stond David hier met de juiste balkschoenen. Hij kreeg meteen de smalle exemplaren terug mee, want die hadden we intussen weer gedemonteerd. Na het eten in hotel mama en papa hebben we nog met de nodige haast zoveel mogelijk balkschoenen op hun plaats gehangen, alvorens de klok 22u sloeg.

Geraakt alles nog gemonteerd morgen? Het wordt bijzonder spannend...

Labels: ,