Het virtuele schuitje van Stijn en Deborah

27 juni 2009

de werf, deel 19: montagedag 4

Gisteren was de laatste montagedag. Om 23u30 hadden we geen fut meer om nog een verslagje bijeen te typen, dus dat krijgt u nu.

's Ochtends werden de laatste balkschoenen bevestigd, en werden de vloerbalken op hun plaats gelegd. Een aantal OSB platen werd provisoir vastgelegd om alvast een werkvloer te hebben.


Vervolgens werden de twee voorste wanden netjes gemonteerd.


De achterwand was iets problematischer. Deze is erg hoog, en moeilijk hanteerbaar vanop de ladders en de voorlopige vloer. En wat erger is: de wanden waren net iets te breed. Wegens de onvolledige leveringen hadden we eerst de zijwanden gemonteerd, om dus nu te constateren dat de wanden er niet tussen passen. Na uren schuren, zagen, nagels trekken en vloeken is het uiteindelijk toch gelukt om een wandje voldoende in te korten, en alles er tussen te passen.

Geen moment te vroeg, want eigenlijk hadden we al op weg moeten zijn om het kraantje terug naar de verhuurdienst te brengen.


Balans: alles wat per se met de kraan geplaatst moest worden, staat er. De dakbalken en de beplating hadden we ook nog graag gezet tezamen met de aannemer, maar dat is dus niet gelukt. Misschien dan toch nog maar op zoek naar een dakwerker die nog voor het bouwverlof een dagje wilt komen helpen?

Labels: ,

1 Comments:

  • Waw, het gaat allemaal wel heel snel vooruit. Hopelijk voor jullie verloopt het vervolg even vlot. Maar waarschijnlijk hebben jullie ook dat tot in de puntjes vooruitgepland. Nog veel succes en plezier!

    By Blogger Jeroen en Lisa, at 5 juli 2009 om 11:27  

Een reactie posten

<< Home